Címkék

2016. február 22., hétfő

Meghívó a 2016. március 9. Vendég:Simon Attila


Meghívó a Budaörsi Olvasókörbe - 2016. március 9.

Az Olvasókörünk célja, hogy lehetőséget adjon az olvasmányélmények megosztására minden érdeklődővel. Beszélgettünk már Jókairól, Szabó Magdáról, Karinthyról, Örkényről, Ulickajáról, vendégünk volt Erdős Virág költő, Dr. Bodó Miklós és Ágh Attila professzorok. Spiró György és Kukorelly Endre írók, Horvát János tv személyiség. Kerékgyártó István író, aki Budaörsi lakos is öt könyvét mutatta be nekünk. Ágoston László (Moltopera) áriákat énekelt a könyvtárban. http://tothzoltan.blog.hu/2015/03/05/budaorsi_olvasokorben_a_moltopera

A 2015. év nyarán a Sukorói kajak-kenu pályán önkénteskedtünk mozgássérültek számára, majd egy sárkányhajóval hasítottunk a vízen. Augusztusban Krúdy Gyulára emlékeztünk az óbudai Vendéglátó Múzeumban. A „Civilek éjszakáján” gyógyító ételeket főztünk a Motiváció Alapítvány vendégeinek.

2016. januárjában vendégünk volt Faragó András és Dési János, akik az első köztársasági elnökről – Göncz Árpádról - készült könyvet mutatták be olvasókörünknek. Februárban Heller Ágnes beszélgetett velünk a jó és a rossz ember fogalmáról, az olvasónapló írásának a szépségéről.

2016. március 9-én, szerdán, 17 órakor

Simon Attila,

Mozart zenéjét hozza el az olvasókörünkbe.

Mozart élt, Mozart él, Mozart élni fog! Egyszemélyes klasszikus zenés színházi előadás.


Az olvasókör a Budaörsi Könyvtár támogatásával és helyiségében működik: Károly király u. 20.

A könyvtár elérhetősége: http://www.budaorskonyvtar.hu/kapcsolat.php

Várjuk régi és új tagjainkat a találkozóra!

Terveink

2016. április 13-án, szerdán, Sas József humorista és színházigazgató jön el hozzánk.

2016. május 11-én, szerdán is találkozunk! A távoli országok, emberek és tájak folyamatosan az Olvasókörünk tagjainak az érdeklődését váltja ki, ezért egy új könyvet beszélhetünk meg! A kötet szerkesztője Csák Erika. (A kötet megjelenés alatt!)

Sárkányhajózásra készülünk 2016. május 25-én! A mozgássérültek számára a rendezvényt Nagy János szervezi, aki a Budaörsi Olvasókörünknek is tagja. A tavalyi rendezvényről nézze meg a videót:


Turczi István verseit, majd a Holokauszt emlékeit is tervezzük közelebbről megismerni.


Dr. Dragomán György író, elfogadta felkérésünket egy beszélgetésre.  A találkozóra várhatóan a Budaörsi Városi Könyvtárban kerül sor, egy később általa meghatározott időpontban. Dragomán írásai közül a Fehér királyt ajánljuk, de bármit lehetséges Tőle elolvasni: http://gyorgydragoman.com/?lang=hu

Várjuk az Olvasókör tagjainak a javaslatait 2016 további hónapjaira!

Budaörs, 2016. február 22.

Csabay Károly, könyvtár igazgató                                        Tóth Zoltán, olvasókör vezetője

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése