Címkék

2016. november 24., csütörtök

Meghívó az Olvasókörbe december 14-ére


Meghívó a Budaörsi Olvasókörbe


Az Olvasókörünk célja, hogy lehetőséget adjon művészeti és olvasmányélményeinek a megosztására mindenkinek. Meghívjuk az Olvasókör régi és új tagjait

2016. december 14-én, szerdán, 17 órakor

Hábetler András operaénekes lesz a vendégünk.

                                  https://www.youtube.com/watch?v=eLL80dU4RW4

Minden rendezvényünk ingyenes. Az esetleges költségeket külön jelezzük
Terveink
2017. január 11-ére, szerdára, elfogadta meghívásunkat Baranyi Ferenc költő és Dinnyés József zenész. A költő verseit gitárzenével hallgathatjuk meg.



2017-ben Turczi István verseit kívánjuk közelebbről megismerni. https://hu.wikipedia.org/wiki/Turczi_Istv%C3%A1n

2017-re elfogadta meghívásunkat Baranyi Ferenc költő. Az időpont egyeztetés alatt van.


Elfogadta a meghívásunkat Péterfy Gergely író. Az időpont egyeztetés alatt van.


Elfogadta meghívásunkat Ungvári Tamás író, az időpont egyeztetés alatt.

Elfogadta meghívásunkat Gábor György vallásszociológus, az időpont egyeztetés alatt.

2017-ben meghívjuk Kőbányai János írót.



Várjuk az Olvasókör tagjainak a további javaslatait 2017-re!

 

Megvalósult programjaink

2014. szeptemberében alakult meg az Olvasókörünk. Beszélgettünk már Jókairól, Szabó Magdáról, Karinthyról, Örkényről, Ulickajáról, vendégünk volt Erdős Virág költő, Dr. Bodó Miklós és Ágh Attila professzorok. Spiró György és Kukorelly Endre írók, Horvát János tv személyiség. Kerékgyártó István író, aki Budaörsi lakos is, öt könyvét mutatta be nekünk. Ágoston László (Moltopera) áriákat énekelt a könyvtárban. http://tothzoltan.blog.hu/2015/03/05/budaorsi_olvasokorben_a_moltopera.

2015. év nyarán a sukorói kajak-kenu pályán önkénteskedtünk mozgássérültek számára, majd egy sárkányhajóval hasítottunk a vízen. Augusztusban Krúdy Gyulára emlékeztünk az óbudai Vendéglátó Múzeumban. A „Civilek éjszakáján” gyógyító ételeket főztünk a Motiváció Alapítvány vendégeinek.

2016. januárjában vendégünk volt Faragó András és Dési János, akik az első köztársasági elnökről – Göncz Árpádról - készült könyvet mutatták be olvasókörünknek. Februárban Heller Ágnes beszélgetett velünk a jó és a rossz ember fogalmáról, az olvasónapló írásának a szépségéről. Márciusban Simon Attila Mozart dalokat énekelt az Olvasókörben. Áprilisban Sas József mesélte el az életének mókás és szomorú eseményeit, majd a Holocaust Emlékközpontban Várady Júlia könyvével ismerkedtünk meg. Indonéziában készült fotókat nézhettünk meg (Jáva és Bali) Kocsis András Sándor – olvasókörünk tagja – előadásában. Májusban újra sárkányhajóztunk Sukorón, Nagy János – olvasókörünk tagja - szervezésében. Budapesten, az V. ker. Deák Ferenc téri Evangélikus Templomban J. S. Bach műveiből hallgattunk meg egy hangversenyt, Tóth Mónika barokk hegedűművész, olvasókörünk tagjának meghívására. Júniusban Benda László, külpolitikai szakíró és tv-s személyiség válaszolt kérdéseinkre Dél-Kelet Ázsia kapcsán. A Budaörsi Könyvtár nyári szünetében meglátogattuk a Petőfi Irodalmi Múzeumot, ahol az állandó kiállítás mellett megnézhettük – idegenvezetővel – a múzeum zárt részeit, és az időszaki kiállítást az írók gasztronómiai élvezeteiről.

2016. július 31-én vasárnap 08-12 óra között a Heti Betevő Egyesület budaörsi önkénteseiként 136 adag ételt főzünk az egyesület istápoltjainak. A legutóbbi főzés fényképei itt láthatóak:


2016. szeptemberben meglátogattuk Gergely Beatrix és 4 kollégája fotókiállítását, és meghallgattuk a Budaörsi Könyvtárban Bornai Tibor történeteit.

2016. októberében Matuscsák Tamás a Tesla c. könyv és a Rejtő Jenő életrajzának írója a volt a vendégünk, és a Vigadóban barokk zenét hallgattunk a Miszla Barokk kamara zenekar előadásában.

2016. novemberében Szabó T. Anna költő volt a vendégünk, és olvasott nekünk verseket, írásaiból részleteket.

Olvasókörünk állandó helyszíne: Budaörsi Városi Könyvtár, Budaörs, Károly király u. 20.

Térkép és megközelíthetőség: http://www.budaorskonyvtar.hu/kapcsolat.php

Az olvasókör tevékenységét megismerheti a honlapunkon:

http://olvasokor-budaors.blogspot.hu/ és onnét átléphet az fb oldalunkra is.

 

Budaörs, 2016. szeptember 26.

Csabay Károly, könyvtár igazgató                                Tóth Zoltán, olvasókör vezetője

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése